Kun jij mij hier vanaf helpen

Kun jij mij hier vanaf helpen

Deze vraag wordt mij vaak gesteld.
Het antwoord daarop is niet zo eenvoudig.
Ik zal je uitleggen wat ik daarmee bedoel.

Mijn ervaring leert mij, dat er voor ieder probleem een oplossing is.
Echter we zijn allen uniek, wat maakt dat die oplossing voor ons allen, ook uniek is.

Communicatie
Een uiting van een klacht: fysiek, mentaal, emotioneel is in mijn ogen een vorm van communicatie van je lichaam.

Jouw lichaam communiceert dat er een disbalans is en die wordt geuit middels een klacht, iets waar je last van hebt, zodat je op onderzoek gaat naar de oplossing. Laten we als voorbeeld nemen, wat kan spelen in het voorjaar; hooikoorts

Hooikoorts
Hooikoorts in een uiting ofwel communicatie, dat er iets in je systeem in disbalans is. Is het daadwerkelijk een overdreven reactie van jouw lichaam op pollen bijvoorbeeld of is dit wellicht een uiting van iets anders?
Iets wat je groei in de weg staat, de lente is immers een tijd van ontwikkelen en groei.

Full option pakket
Je lichaam is namelijk in staat en gemaakt om volmaakt en heel te zijn.
Wij zijn geboren met een ´full option´ pakket, we zijn volledig uitgerust om datgene aan te kunnen wat we als mogelijke uitdagingen in ons leven tegenkomen.

Weer even terug naar het voorbeeld, hooikoorts. Wetende we dat wij volledig uitgerust zijn om alle uitdagingen aan te kunnen en te transformeren zou het zomaar kunnen zijn dat de hooikoorts symbool staat voor iets dat je bijvoorbeeld ooit in je verleden hebt ervaren. Direct of indirect.
Voorbeeld; je bent ooit in een situatie terecht gekomen waarbij je niet op je gemak voelde of niet veilig voelde. Je hebt er onbewust een bepaalde betekenis aan gegeven waardoor er op termijn een disbalans kan ontstaan.
En je lichaam uit dit middels door je de symptomen van hooikoorts te laten ervaren.

Jij bent uniek
Nogmaals; dit is echt een voorbeeld, want voor iedere persoon kan dit (zoals in het voorbeeld hierboven, hooikoorts) een andere oorzaak hebben.
Stel dat je even voor dat we in dit voorbeeld in een kamer zitten met 15 personen en alle 15 personen hebben hooikoorts dan kan het zomaar zijn dat er 15 verschillende oorzaken zijn. En deze oorzaken, er in dit geval, voor kiezen om op deze manier te communiceren. Anders gezegd de oorzaak van een onderliggende klacht is voor iedereen uniek dat maakt dat de oplossing ook voor iedereen uniek is.

Jouw oplossing
En wat die oplossing voor jou dan is… het antwoord daarop zit in jou.
Anderen kunnen jou de oplossing niet aanreiken. Simpelweg doordat zij adviseren vanuit hun eigen ervaring en beeld van de wereld, die ook uniek is.

Wat kan ik wel voor je doen
Je begeleiden in het proces om in contact te komen met jouw lichaam en om met jouw lichaam te communiceren. Samen te ontdekken wat de specifieke oorzaak is en te ontdekken wat de oplossing daarvoor is, jouw unieke oplossing.

Hoe zou het zijn als je op deze manier met je lichaam in gesprek gaat en jezelf op een heel andere manier leert (her)kennen. Want ook deze optie, om direct te communiceren met je lichaam, is een deel van jou ´full option´ pakket. En zoals eerder gezegd zijn we allen geboren met dit volledig uitgeruste pakket aan mogelijkheden, zonder uitzondering!
Net als geboren worden met het verlangen van je complete JIJ; heel zijn, gelukkig zijn, liefde zijn

Mijn antwoord
Nee, ik kan je er niet vanaf helpen.
Wat ik wel kan is je liefdevol en met respect begeleiden in het ontdekken van jouw eigen proces en het herstellen van de communicatie met al jouw delen.
Waarbij jij de regie behoudt en de stappen en je eigen tempo bepaald.

Share this post