Welkom

Ma-vr 9:30u tot 12:00u
's Avonds Alleen spoedgevallen
Weekend Alleen spoedgevallen
Openingstijden

06 242 567 30

Welkom bij Minervae: Ont-Moet plaats voor integrale coaching en therapie, persoonlijke groei en ontwikkeling

Minervae gelooft dat iedereen vanuit beste intenties leeft en handelt. Vanuit die kracht en mogelijkheid maak je als mens je keuzes en doe je ervaringen op die je weer verder brengen naar de volgende gewenste stap of uitdaging in je leven. Alles kan immers!

Keuzes en ervaringen kunnen je bewust of onbewust leiden naar een gevoelsmatig minder gewenste resultaat. Er kan bijvoorbeeld een patroon ontstaan van vinden dat je moet doorgaan op de ingeslagen weg;  het gevoel dat je geen keuzevrijheid meer ervaart;  de overtuiging dat somberheid nu eenmaal bij je past.
Gelukkig kom je daar vaak zelf weer uit; soms kan juist coaching of begeleiding daarbij goed werken.

Minervae maakt tijdens de coaching-sessies en begeleiding gebruik van diverse technieken, passend bij de vraag, disbalans of klacht. Deze technieken zetten zowel je hoofd als je lichaam in beweging. Je werkt samen toe naar het optimaliseren van eigen groei en ontwikkeling. Je krijgt tools om actief zelf te kijken en te ervaren waar je knelpunt, kracht en mogelijkheden liggen. Dit alles in een omgeving waar niets moet en vooral gewerkt wordt met wat er is, wat kan en wat mag.

Waarom is Minervae een goede keuze?

De klacht waarmee je naar Minervae komt kan fysiek zijn, mentaal of een combinatie. Er wordt uitgegaan van een (tijdelijke) disbalans in doen of denken. Deze disbalans kan zijn ontstaan door een aantal gebeurtenissen, gedachten en gevoelens, die vaak voor jezelf niet direct te herleiden zijn naar de klacht die je hebt.

Er wordt eerst naar de vraag of klacht geluisterd om vervolgens te kijken via welke techniek er meer helderheid kan ontstaan over de oorsprong. Dit inzicht biedt vaak ook de sleutel naar de weg tot verandering of verbetering. Juist door verschillende technieken in te zetten kan er ruimte ontstaan voor datgene wat tot dat moment nog niet gezien of gevoeld kon worden. Deze ruimte activeert het zelfhelend vermogen, iets wat als zeer waardevol wordt ervaren om de situatie in het hier en nu effectiever vorm te geven.

Minervae is er voor een ieder die actief en betrokken wil zijn om de eigen disbalans te leren (her)kennen en om te vertrouwen op het zelfhelend vermogen.

Met welke vragen of klachten kun je bij Minervae terecht?

Inmiddels zijn er al verschillende vragen en klachten bij Minervae behandeld. De kern van een probleem ligt vaak verscholen, Minervae gaat ervan uit dat alles kan –zowel als het gaat om de klacht of vraag, als ook als het gaat om waar de oorzaak of de oplossing ligt.

De ervaring leert dat vragen of klachten vaak een combinatie zijn van iets voelen én denken. Vaak is er al van alles geprobeerd wat deels of een tijdje geholpen heeft.

Meestal wordt de weg naar Minervae gevonden als het niet helder is of er wel of niet iets medisch aan de hand is, én omdat er een actieve behoefte is om meer te leren over de betekenis van de disbalans. Een greep uit eerdere vragen van cliënten:

 • Wat veroorzaakt bij mij het gevoel van stress?
 • Wat heb ik nodig om mijn fysieke balans te herstellen?
 • Wat staat het opheffen van mijn verslaving (nog) in de weg?
 • Op welke manieren kan en mag ik afscheid nemen van heftige gebeurtenissen uit mijn verleden?
 • Wat heb ik nodig om me weer mezelf te voelen?
 • Hoe komt het dat ik steeds weer in dezelfde soort relaties verzand?
 • Waarom heb ik zo’n last van wat mijn familie over mij vindt en denkt?
 • Hoe kan ik weer gaan genieten van mijn leven?
 • Wat kan ik leren van dat wat mijn kind mij laat zien en merken?
 • Hoe komt het dat ik (opeens) deze fysieke klachten heb? (bv; allergieën, hoofdpijn, buikpijn, rugpijn, spierpijn, eczeem, etc.)
 • Hoe ga ik weer met plezier naar mijn werk?
 • Waarom ben ik in toenemende mate angstig terwijl dat eigenlijk helemaal niet hoeft?

Staat je vraag of klacht er niet bij? Dat kan, ieder mens is namelijk uniek! Neem hier contact met ons op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen.